Senioren

Badinspiratie.nl stelt graag samen met u de badkamer samen.

Wanneer je een senioren badkamer gaat kopen, kan dat erg lastig zijn en zul je veel vragen hebben. Zo is het de eerste keer lastig om de stijl van je badkamer te bepalen. Ook het bepalen van de indeling en het combineren van de producten zal erg lastig zijn. Daarom helpen wij je graag door middel van een handige stappenplan, waarmee het kiezen van jouw senioren badkamer een stuk gemakkelijker zal zijn.

Stap 1. Wanneer een senioren badkamer te plaatsen?

Een lastige vraag voor veel mensen. Wanneer ben ik toe aan een senioren badkamer. In veel gevallen zien wij dat de consument huiverig is voor een badkamer met de titel: Senioren badkamer.

Wij begrijpen dan ook dat dit een bepalende naam heeft. “Ik voel mij geen senior, dus geen senioren badkamer voor mij” “Geen senioren badkamer nodig. Ik kan alles nog prima” “Voor mij? Nee nog niet! Ik ben te jong voor een senioren badkamer” “Nee, Ik houd van design. Een functionele senioren badkamer komt later”. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit de eerste gedachten zijn die bij uw opkomen.

Echter zien wij steeds meer gebruikers kiezen voor een senioren badkamer op jongere leeftijd. Men maakt steeds bewuster de keuze om de woning voor de toekomst bewoonbaar te maken.
En daar hoort een senioren badkamer bij. Het belangrijkste is dat uw een goed gevoel heeft bij een senioren badkamer. U moet veilig en comfortabel kunnen douchen. Nu of voor in de toekomst. 

Stap 2. Waar aan moet een senioren badkamer voldoen?

We maken een eenvoudige opsomming voor de te adviseren eisen voor een senioren badkamer:
 • Vlakke instap bij binnenkomst badkamer
 • Vlakke douchebak met lage instap
 • Antislip tegels
 • Antislip profiel in douchebak
 • Douche met veiligheidsglas (8 to 10 mm)
 • Handgreep bij binnenkomst badkamer
 • Handgreep bij instap van comfort douche
 • Thermostaatkraan
 • Douche stoel, indien gewenst
 • Toiletsteunen, indien gewenst
 • Comfort toilet, indien gewenst
 

Stap 3. Met welke accessoires kan ik mijn senioren badkamer verrijken?

Zoals u heeft gelezen zijn er tal van mogelijkheden om uw badkamer te verrijken met accessoires. In de productgroepen zoals kranen, handgrepen, douchestoelen en toilet oplossingen is het assortiment zijn eindeloos. Er zijn tal van mogelijkheden om uw badkamer toegankelijker, comfortabeler en veilig te maken.
 

Stap 4. Hoe stel ik mijn senioren badkamer samen?

Badinspiratie.nl stelt graag samen met u de badkamer samen. Onze adviseur zal samen met u de wensen voor de badkamer bespreken. Hij zal naar aanleiding van uw wensen de badkamer samenstellen. Tevens zal de adviseur de badkamer in 3D uittekenen zodat u een goed beeld krijgt voordat u op aanschaf overgaat. Buiten het uiterlijk van de badkamer is de prijs natuurlijk ook van belang. Kosteloos en vrijblijvend ontvangt u een adviseur bij u thuis. Hij zal na het samenstellen een duidelijke prijs communiceren.